Kurs kuchni meksykańskiej

Nasz kurs KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ stworzyliśmy dla osób, które chcą poznawać nowe smaki, nowe kraje, ich tradycje kulinarne poprzez podniebienie.

Nasz trener uczy robienia POTRAW w różnych wariantach, w miłej, ciepłej atmosferze.

Nasz kurs to ciekawa forma relaksu i spędzania wolnego czasu. To także satysfakcja i podziw w oczach rodziny, przyjaciół, współpracowników.

Nasz kurs kończy się prawdziwą ucztą, w czasie której będziesz delektować się przygotowanymi specjałami w doborowym towarzystwie.

Czas szkolenia - 12 godzin

Koszt szkolenia - 299 zł

Na zakończenie kursu każdu uczestnik otrzyma certyfikat i zaświadczenie na druku MEN (Ministerstwa Edukacji Narodowej).

Nasze propozycje kulinarne

  • SOS SALSA – pikantny sos z warzywami
  • SOS MOLE POBLANO – czekoladowy sos do potraw
  • SOS GUACAMOLE – sos z awokado (avocado)
  • CEVICHE TRADYCYJNE – sałatka z owocami morza
  • CHILE ROLLENO – danie na bazie chilli
  • MACHACA – wołowina suszona
  • TORTILA – placek meksykański
  • GORDITA – danie z tortilą
  • TACOS – danie z tortilą kukurydzianą z wołowiną
  • PICADILLO – mięsne nadzienie i danie
  • BURRITO – pieczone danie z tortillą, z fasolą i chilli
  • CHIMICHANGA – rodzaj burrito smażone na oleju lub maśle
  • ENCHILADES – pieczone danie z tortillą w sosie pomidorowym
  • QUESADILLA – danie z tortillą kukurydziana z serem
  • NACHOS – meksykańskie chipsy

… powyższa lista jest elastyczna, MOŻEMY DOPASOWAĆ JĄ do propozycji i oczekiwań Naszych kursanów…

…kilka słów o kuchni meksykańskiej…

Kuchnia meksykańska odzwierciedla przyrodę, kulturę i ludność Meksyku. Łączy w sobie tradycje tubylczych Indian i wpływy hiszpańskich konkwistadorów (Hiszpanie w XVI w. podbili Meksyk). Meksykańska kuchnia łączy wpływy Starego i Nowego Świata. Kuchnia Meksykańska jest niezwykle aromatyczna, pełna pikantnych przypraw, a przy tym bardzo smakowita. Poszczególne regiony Meksyku mają własny koloryt tradycji kulinarnych.

Close Menu