Kurs kuchni meksykańskiej
Nasz kurs KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ stworzyliśmy dla osób, które chcą poznawać nowe smaki, nowe kraje, ich tradycje kulinarne poprzez podniebienie.
Nasz trener uczy robienia POTRAW w różnych wariantach, w miłej, ciepłej atmosferze.
Nasz kurs to ciekawa forma relaksu i spędzania wolnego czasu. To także satysfakcja i podziw w oczach rodziny, przyjaciół, współpracowników.
Nasz kurs kończy się prawdziwą ucztą, w czasie której będziesz delektować się przygotowanymi specjałami w doborowym towarzystwie.
Czas szkolenia – 12 godzin
Koszt szkolenia – 399 zł
Na zakończenie kursu każdu uczestnik otrzyma certyfikat i zaświadczenie na druku MEN (Ministerstwa Edukacji Narodowej).
Nasze propozycje kulinarne
- SOS SALSA – pikantny sos z warzywami
- SOS MOLE POBLANO – czekoladowy sos do potraw
- SOS GUACAMOLE – sos z awokado (avocado)
- CEVICHE TRADYCYJNE – sałatka z owocami morza
- CHILE ROLLENO – danie na bazie chilli
- MACHACA – wołowina suszona
- TORTILA – placek meksykański
- GORDITA – danie z tortilą
- TACOS – danie z tortilą kukurydzianą z wołowiną
- PICADILLO – mięsne nadzienie i danie
- BURRITO – pieczone danie z tortillą, z fasolą i chilli
- CHIMICHANGA – rodzaj burrito smażone na oleju lub maśle
- ENCHILADES – pieczone danie z tortillą w sosie pomidorowym
- QUESADILLA – danie z tortillą kukurydziana z serem
- NACHOS – meksykańskie chipsy
… powyższa lista jest elastyczna, MOŻEMY DOPASOWAĆ JĄ do propozycji i oczekiwań Naszych kursanów…
…kilka słów o kuchni meksykańskiej…
Kuchnia meksykańska odzwierciedla przyrodę, kulturę i ludność Meksyku. Łączy w sobie tradycje tubylczych Indian i wpływy hiszpańskich konkwistadorów (Hiszpanie w XVI w. podbili Meksyk). Meksykańska kuchnia łączy wpływy Starego i Nowego Świata. Kuchnia Meksykańska jest niezwykle aromatyczna, pełna pikantnych przypraw, a przy tym bardzo smakowita. Poszczególne regiony Meksyku mają własny koloryt tradycji kulinarnych.