Kurs sushi

Dla kuchni japońskiej charakterystyczne jest użycie ryb (jedzonych także na surowo), rozmaitych owoców morza, w tym wodorostów oraz warzyw. Popularne są zupy gotowane bezpośrednio na stole, w specjalnym garnku podgrzewanym dawniej węglem drzewnym, a obecnie gazem, a także jedzenie zanurzanych we wrzątku mięs, ryb i warzyw.

Japończycy jedzą pałeczkami. Nakrywając do stołu, po lewej stronie stawiają miseczkę z ryżem, po prawej – z zupą. Pałeczki leżą równolegle przed nimi. Zupę pije się prosto z miseczki, do innych talerzy sięga się pałeczkami.

japońska kuchnia
kurs sushi 2
SUSHI – potrawa japońska złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz najróżniejszych dodatków w postaci, przeważnie surowych: owoców morza, wodorostów nori, kawałków ryb, warzyw, grzybów, jajek. Ze względu na bardzo krótki termin przydatności do spożycia, jest przygotowywana po dokonaniu zamówienia.
kurs sushi 3

Nasz kurs sushi stworzyliśmy dla osób, które chcą poznawać nowe smaki, nowe kraje, ich tradycje kulinarne poprzez podniebienie.

kurs sushi 4

Nasz trener uczy robienia sushi w różnych wariantach, w miłej, ciepłej atmosferze.

kurs sushi 5
Nasz kurs to ciekawa forma relaksu i spędzania wolnego czasu. To także satysfakcja i podziw w oczach rodziny, przyjaciół, współpracowników.
kurs sushi 1
Nasz kurs sushi kończy się prawdziwą ucztą, w czasie której będziesz delektować się przygotowanymi specjałami w doborowym towarzystwie.

Czas szkolenia – 5 godzin

Koszt szkolenia – 139 zł

Na zakończenie kursu każdu uczestnik otrzyma certyfikat i zaświadczenie na druku MEN (Ministerstwa Edukacji Narodowej).