kurs sushi - Edugika - Centrum Szkoleniowe

Idź do spisu treści

Menu główne:

 

KURS SUSHI


 

Dla kuchni japońskiej charakterystyczne jest użycie ryb (jedzonych także na surowo), rozmaitych owoców morza, w tym wodorostów oraz warzyw. Popularne są zupy gotowane bezpośrednio na stole, w specjalnym garnku podgrzewanym dawniej węglem drzewnym, a obecnie gazem, a także jedzenie zanurzanych we wrzątku mięs, ryb i warzyw.

Japończycy jedzą pałeczkami. Nakrywając do stołu, po lewej stronie stawiają miseczkę z ryżem, po prawej - z zupą. Pałeczki leżą równolegle przed nimi. Zupę pije się prosto z miseczki, do innych talerzy sięga się pałeczkami.


SUSHI
- potrawa japońska złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz najróżniejszych dodatków w postaci, przeważnie surowych: owoców morza, wodorostów nori, kawałków ryb, warzyw, grzybów, jajek. Ze względu na bardzo krótki termin przydatności do spożycia, jest przygotowywana po dokonaniu zamówienia.

Nasz kurs sushi stworzyliśmy dla osób, które chcą poznawać nowe smaki, nowe kraje, ich tradycje kulinarne poprzez podniebienie.

Nasz trener uczy robienia sushi w różnych wariantach, w miłej, ciepłej atmosferze.

Nasz kurs to ciekawa forma relaksu i spędzania wolnego czasu. To także satysfakcja i podziw w oczach rodziny, przyjaciół, współpracowników.

Nasz kurs sushi kończy się prawdziwą ucztą, w czasie której będziesz delektować się przygotowanymi specjałami w doborowym towarzystwie.

Czas szkolenia - 5 godzin

Koszt szkolenia -  139 zł

Na zakończenie kursu każdu uczestnik otrzyma certyfikat i zaświadczenie na druku MEN (Ministerstwa Edukacji Narodowej).



ZAPISY: E-MAIL LUB TELEFON

!!! SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

fot. Justyna S.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego